Jak najít své žádosti o sledovatele na Instagramu

Pokud svůj účet Instagram nastavíte jako soukromý , musíte schválit lidi, než vás budou moci sledovat na sociální síti nebo zobrazit vaše příspěvky.

Obecně dostanete oznámení o požadavku na Instagram, které sledujete na svém chytrém telefonu nebo jiném zařízení s nainstalovaným Instagramem, a můžete projít každou žádost o přátelství s Instagramem a schválit nebo odmítnout. Pokud používáte Instagram pro podnikání, možná budete chtít svůj účet zveřejnit, aby potenciální zákazníci mohli vaše příspěvky vidět a bez prodlení vás sledovat. Pokud chcete, můžete si vytvořit samostatný účet pro osobní nebo citlivější příspěvky.

Soukromé a veřejné účty Instagram

Ve výchozím nastavení je účet Instagram veřejný, když jej nastavíte . Kdokoli vás může sledovat a zobrazit vaše příspěvky k fotkám a komentáře k příspěvkům a příběhům ostatních - kromě přímých zpráv, které posíláte ostatním uživatelům.

Pokud chcete, můžete svůj účet Instagram nastavit jako soukromý. V takovém případě budou vaše příspěvky viditelné pouze pro vaše sledující a vy můžete určit, kdo vás sleduje. Když se vás někdo pokusí sledovat, obdržíte oznámení a můžete mu povolit nebo zakázat, aby vás sledovali a zobrazovali vaše příspěvky a příběhy. Pokud neuděláte nic, nebudou vás moci sledovat ani vidět váš obsah.

Omezení nastavení ochrany osobních údajů

Můžete také uživatelům zablokovat zobrazování a komentování vašich příspěvků, i když svůj účet necháte veřejný. To může být dobrý kompromis, pokud nechcete, aby konkrétní lidé viděli vaše příspěvky, i když je stále budou moci vidět, pokud používají, řekněme, účet přítele nebo otevřou vaši stránku Instagram na kartě soukromého prohlížení. Lidé nedostanou oznámení, když je zablokujete, ale možná zjistí, že již nemohou snadno narazit na váš profil a příspěvky.

Upozorňujeme, že pokud nastavíte svůj účet Instagram tak, aby sdílel vaše fotografie s jinými službami sociálních médií , jako je Facebook nebo Twitter, vaše nastavení ochrany osobních údajů se může lišit a vaše příspěvky uvidí více lidí. I když je váš účet soukromý, je možné, že lidé, kteří vás nesledují, mohou vidět vaše příspěvky, pokud je sdílí někdo, koho sledujete, a to buď pořízením snímku obrazovky, nebo fyzickým zobrazením někoho pomocí vlastního účtu.

Schválení požadavku na sledování

Pokud vás někdo požádá, aby vás sledoval, pravděpodobně obdržíte žádost do svého telefonu. Pokud chcete zobrazit všechny své nevyřízené žádosti o sledování, klepnutím na tlačítko „srdce“ zobrazíte všechna oznámení v aplikaci Instagram.

Klepněte na požadavek a klepnutím na tlačítko „Potvrdit“ přijměte osobu jako sledovatele, nebo „Smazat“ zrušte požadavek na sledování na Instagramu. Pokud požadavek smažete, může osoba požádat, aby vás znovu sledoval, pokud jej výslovně nezablokujete. Pokud omylem smažete požadavek, požádejte žadatele, aby vás znovu sledoval.

Žádost o někoho sledovat

Pokud přejdete na stránku profilu Instagram někoho, jehož stránka je soukromá a koho nesledujete, můžete klepnutím na tlačítko požádat o sledování této osoby. Opětovným klepnutím tuto žádost zrušíte, pokud daná osoba dosud nepřijala.

Chcete-li zobrazit seznam všech, které jste chtěli sledovat, navštivte ve svém webovém prohlížeči: //instagram.com/accounts/access_tool/current_follow_requests. Pokud se zobrazí výzva, přihlaste se na Instagram.

Soukromé nebo veřejné

Pokud chcete svůj účet Instagram nastavit jako soukromý , aby vás lidé museli požádat, aby vás sledovali, klepněte na tlačítko profilu, které vypadá jako silueta osoby. Poté klepněte na tlačítko nabídky, představované třemi vodorovnými čarami v pravém horním rohu aplikace. Klepněte na „Nastavení“.

Klepněte na „Ochrana osobních údajů účtu“ a pomocí přepínače vedle položky „Soukromý účet“ označte svůj účet jako soukromý. Vaši stávající sledující budou i nadále moci vidět vaše příspěvky, pokud je nezakážete. Chcete-li svůj účet později zveřejnit, použijte přepínací přepínač znovu.