Jak zrušit sdílení dokumentu Google

Google Docs je služba poskytovaná společností Google, která uživatelům umožňuje vytvářet různé dokumenty online. Protože jsou tyto dokumenty umístěny online, uživatelé se pak mohou rozhodnout je sdílet s ostatními uživateli, což ostatním lidem umožní přístup k prohlížení nebo úpravám dokumentů. Pokud se rozhodnete, že již nechcete sdílet dokument s ostatními uživateli, můžete jim odebrat přístup zrušením sdílení dokumentu Google.

1

Otevřete internetový prohlížeč a přejděte do Dokumentů Google. Po zobrazení výzvy se přihlaste ke svému účtu Google.

2

V seznamu dokumentů klikněte na název dokumentu, jehož sdílení chcete zrušit.

3

Klikněte na modré tlačítko „Sdílet“ v pravém horním rohu dokumentu a počkejte, až se načte okno Sdílení.

4

Kliknutím na ikonu „X“ vedle každého uživatele, s nímž již nechcete dokument sdílet, odeberete.

5

Kliknutím na tlačítko „Sdílet a uložit“ v dolní části okna zrušíte sdílení dokumentu.